توصیه برای سالمندانی که اختلال بلع دارند

راهکارهای کاهش احتمال وقوع آسپیراسیون در سالمندان مبتلا به اختلال بلع عبارتند از:

۱) قبل از شروع وعده غذایی خود حدود ۳۰ دقیقه استراحت کنید.

۲) برای صرف غذا روی صندلی بنشینید یا پشتی تخت را تا زاویه ۹۰ درجه بالا بیاورید.

۳) به سرعت غذا خوردن و اندازه لقمه ها دقت کنید.

۴) افزودن طعم دهنده ها به رژیم غذایی سالمندان می تواند راهی برای بهبود عملکرد بلع آنها باشد.

۵) به غلظت مناسب غذا متناسب با وضعیت هر بیمار دقت کنید.

۶) دقت کنید که برخی از افراد، مایعات غلیظ شده را ناخوشایند می دانند بنابراین مایعات کافی استفاده نمی کنند.

۷) به طور متناوب از لقمه های جامد و مایع استفاده کنید.

۸) لقمه را در محل مناسبی از دهان قرار دهید؛ مثلا سمت راست دهان در صورتی که ضعف عضلات سمت چپ مشهود است.

۹) استفاده از داروهای خواب آور و بی حس کننده را به حداقل برسانید زیرا این داروها می توانند رفلکس بلع و رفلکس سرفه را کاهش دهند.

۱۰) بهتر است از داروهایی که خشک کننده مخاط هستند، کمتر استفاده کنید زیرا خشکی دهان، بلع را دشوارتر می کند.

۱۱) عوامل حواس پرت کن محیطی را هنگام تغذیه به حداقل برسانید.

۱۲) ورودی های حس دما، مزه و لمس در سالخوردگی و انواع معلولیت ها تغییر می یابد و این تغییرات حسی ممکن است باعث آسپیراسیون شود.

۱۳) در دوران سالمندی، بهبود بافت و طعم غذاها می تواند به بلع بهتر کمک کند.

۱۴) بافت های ساده تر را انتخاب کنید که راحت تر بلعیده می شوند.

۱۵) برای تغذیه از وضعیت چانه پایین استفاده کنید که احتمال وقوع ورود مواد غذایی به راه هوایی را تا ۵۵ درصد کاهش می دهد.

۱۶) یادتان باشد که شیرینی متوسط و شوری و ترشی بیشتر فشار حرکات زبان را افزایش می دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست