چرا کودک من گاهی لکنت دارد و گاهی ندارد ؟(لکنت کودکان)
در بین کودکان خرد سال (به طورخاص )لکنت بسیار ناپایدار است ( لکنت کودکان).میزان و تنوع لکنت می تواند از یک روز به یک روز دیگر و از یک موقعیت به یک موقعیت دیگر تغییر کند و حتی ممکن است در خلال یک گفتگو هم تغییر کند .هیچکس نمی داند چرا لکنت تا به این حد ناپایدار است .می دانیم که لکنت تجت شرایط زیر تغییرات بارزی دارد:
وقتی کودک هیجان زده، به شدت خسته ،یا بیمناک و نگران هست و وقتی حس میکند باید با شتاب صحبت کند یا در حضور جمع صحبت میکند .
در جقیقت گفتار اغلب ما ممکن است تحت چنین شرایطی ناروان شود با همه ی این موارد گاه می بینیم که یک کودک خرد سال تحت یک رایط بسیار آرام و بدون تنش نیز به شدت لکنت می کند .
یکی ازدلایلی که باعث شده است لکنت طی سالهابه صورت یک معماباقی بماندهمین تغییرات به ظاهرغیرقابل پیش بینی درشدت و میزان آن است .
( لکنت کودکان)
آیا لکنت چیزی است که باید برای همه ی عمر همراه کودک باشد ؟
احتمالا خیر . بیشتر کودکانی که شروع به لکنت می کنند به اجتمال هشتاد درصد لکنت را تدریجا کنار می گذارند از بین کودکانی که مانند بزرگسالان لکنتشان ادامه می باشد احتمالا موفقیت های شغلی و تحصیلی تنها یک سوم از این افراد تحت تاثیر لکنت قرار می گیرد. اما لازم به ذکر است که حتی به بزرگسلانی که لکنت مزمن و شدید دارند می توان کمک کرد تا در ارتباطاات روزمره و عادی مشکل خاصی نداشته باشند . ( لکنت کودکان)
اگر کودک شما به تازگی دچار لکنت شده ، احتمال قوی وجود دارد که لکنت وی قطع شود . اما اگر او مدتی است که لکنت پیدا کرده و در مقابل ناروانی های گفتارش تنش و تقلا دارد و از صحبت در برخی موقیت ها اجتناب میکند و یا نسبت به گفتارش حساسیت نشان می دهند باید به دنبال کمک تخصصی باشید، چرا که لکنت ثابت و پایداری که برای مدتی باقی مانده است ، بعید است با افزایش سن خود به خود از بین برود ، مگر اینکه تحت درمان قرار بگیرد . ( لکنت کودکان)
سخنی با والدین کودکان دارای لکنت
ما می دانیم که شما برای کمک به راحت تر حرف زدن فرزندتان،بهترین کارها را انجام می دهید. شما باید از نگرانی و ناراحتی فرزندتان آگاه باشید. کودک شما سعی خواهد کرد که لکنت نکند. اما هر چه سخت تر تلاش می کند لکنت او بدتر می شود. این است چیزی که لکنت را به یک مشکل سخت تبدیل می کند. مانند نخ کشیدن یک سوزن . اگر شما مصمم باشید که در اولین باری که تلاش می کنید موفق باشید. انگشتتان دچار تنش خواهد شد، دستتان شروع به لرزیدن خواهد کرد و البته این نخ کشیدن را مشکل تر خواهد کرد. زمانی موفق خواهید شد که آرام باشید. ( لکنت کودکان)
شما احتمالا در مورد لکنت کودکتان بارها و بارها اظهار نظر می کنید. این قابل درک است که می خواهید کمک کنید. شاید آسان نیست که به لکنت گوش دهید و یا تمایل داشته باشید که آن را متوقف کنید. هنگامی که شما برای کمک به کودکتان چیزی را می گویید و یا کاری را انجام می دهید، باید به دقت مشاهده کنید؛ اگر کمکتان باعث شد که کودک آرام تر و ریلکس تر شود کار درستی انجام داده اید. صحبت کردنش نیز آسان تر می شود. ( لکنت کودکان)
چه مواردی طبیعی است؟
کاملا طبیعی است که کودکتان تمایل نداشته باشد هنگام صحبت کردن به او کمک کنید. بنابراین سعی نکنید که این کار را انجام دهید. او فقط دچار تنش بیشتری می شود. به مثال سوزن و نخ کشیدن آن فکر کنید. تنش کودک بالا می رود. بیان کلمات سخت تر خواهد شد. بهتر از هر غریبه ای، والدین می دانند آیا کودکشان دچار تنش است یا ریلکس. به خاطر همین است که ما از کمک هایتان سوال می کنیم، به خاطر این است که شما بهتر کودکتان را می شناسید و می توانید احساساتش را ارزیابی کنید. شما می توانید ارزشمند ترین حمایت ها را از آنها داشته باشید. ( لکنت کودکان)
منبع
http://airanslp.ir/تیم لکنت آیران برگرفته از کتاب راهنمای لکنت برای کودکان : من گاهی لکنت می کنم.
( لکنت کودکان) ( لکنت کودکان)
دسته بندی مطالب
نوشتههای تازه
- تاخیر تکاملی در کودکان و مداخلات خانواده محور
- پیشگیری اولیه شامل مراقبت قبل از بارداری ،حین زایمان و دوران نوزادی
- روش های گفتاردرمانی کودکان در منزل
- تمریناتی برای اصلاح پای ضربدری
- تمریناتی برای اصلاح پای پرانتزی
- تشخیص افتراقی اوتیسم
- تحلیل رفتار متقابل (TA)
- علائم بالينی اختلال بلع در کودکان
- صدمات حنجــــره يا تروژنيك حنجــــره
- رشد و تکامل واجشناسی
آخرین دیدگاهها
- عاصفه در گفتار درمانی در منزل
- ندا در اختلالات گفتار و زبان در بزرگسالان
- سپید در گفتار درمانی در منزل
- سحر در اختلالات گفتار و زبان در بزرگسالان
- مریم در اختلالات صداهای گفتاری (تولید)
دست بندی بر اساس ماه
- خرداد ۱۳۹۹ (۱)
- تیر ۱۳۹۸ (۴)
- خرداد ۱۳۹۸ (۲)
- آذر ۱۳۹۷ (۳)
- آبان ۱۳۹۷ (۳)
- مهر ۱۳۹۷ (۲)
- مرداد ۱۳۹۷ (۱)
- خرداد ۱۳۹۷ (۲)
- اردیبهشت ۱۳۹۷ (۳)
- فروردین ۱۳۹۷ (۸)
- اسفند ۱۳۹۶ (۳)
- بهمن ۱۳۹۶ (۸)
- دی ۱۳۹۶ (۱)
- آذر ۱۳۹۶ (۲)
- آبان ۱۳۹۶ (۲)
- مهر ۱۳۹۶ (۱۱)
- شهریور ۱۳۹۶ (۱۸)
- مرداد ۱۳۹۶ (۷)
- تیر ۱۳۹۶ (۱)
- خرداد ۱۳۹۶ (۷)
- اردیبهشت ۱۳۹۶ (۱۶)